لوگو سایت

9:00 - 17:00

ساعت کاری

02128111107

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید

زمان مطالعه: 8 دقیقه
شرایط اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری

شرایط اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری

شرایط اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری

شرایط اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری

فهرست مطالب

شهرداری هر یک از شهرها در ازای ارائه خدمات شهری، از ساکنین شهر مبلغی به‌عنوان عوارض شهرداری دریافت می‌کند. در برخی از موارد ساکنین شهرها نسبت به میزان عوارض تعیین شده اعتراض دارند. وظیفه پیگیری اعتراض ساکنین شهرها در این شرایط برعهده کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری است. در صورت عدم رضایت از تصمیم نهایی این کمیسیون می‌توانید اعتراض خود را ثبت کنید. در ادامه به شرایط ثبت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری بیشتر می‌پردازیم.

در نظر داشته باشید کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری‌ها به طور مستقل فعالیت می‌کند. این کمیسیون تنها مرجع قانونی برای رسیدگی به اختلافات بین شهرداری و ساکنین شهرها محسوب می‌شود. در برخی از مواقع شهروندان نسبت به نحوه پرداخت عوارض شهرداری‌ها اعتراض دارند. برای رسیدگی به چنین اعتراضاتی نیز باید به کمیسیون ماده 77 مراجعه کرد. در نظر داشته باشید اعتراض به تصمیم این کمیسیون دارای پیچیدگی‌های حقوقی بسیار زیادی است.

چگونگی ثبت اعتراض  به رای کمیسیون ماده 77

به‌طورکلی دلیل اصلی تشکیل کمیسیون ماده 77، کاهش وابستگی به مراجع قانونی کشور برای حل اختلافات میان شهرداری و شهروندان است. در اکثر مواقع پس از صدور رای نهایی این کمیسیون امکان اعتراض مستقیم وجود ندارد. برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید. همان‌طور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم فرایند ثبت اعتراض به رای نهایی کمیسیون دارای پیچیدگی‌های بسیار زیادی است.

در نظر داشته باشید احتمال عدم موفقیت پرونده اعتراض در دیوان عدالت اداری باتوجه‌به ماهیت تصمیمات کمیسیون ماده 77 نسبتاً بالاست. به دلیل پیچیدگی فرایند اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری اکثر افراد پیش از  طی‌کردن مراحل قانونی به یک مؤسسه حقوقی مراجعه می‌کنند. در یک مؤسسه حقوقی و مشورت با یک وکیل دیوان عدالت اداری پس از بررسی پرونده می‌توان نسبت به تعیین وکیل با تخصص در زمینه مرتبط اقدام کرد.

ذکر این نکته حائز اهمیت است. وکلا پس از بررسی پرونده آسان‌ترین راه برای ثبت اعتراض را پیدا خواهند کرد. گاهی اوقات کمیسیون باتوجه‌به اعتراض شهروندان  با کاهش میزان عوارض تعیین‌شده توسط شهرداری موافقت می‌کند. شایان‌ذکر است در چنین شرایطی احتمال موفقیت پرونده اعتراض مجدد  برای کمتر کردن میزان عوارض بسیار پایین‌ خواهد بود.

چگونگی ثبت اعتراض  به رای کمیسیون ماده 77
دریافت عوارض توسط شهرداری برای ارائه خدمات شهری

مراحل پیگیری اعتراضات به رای نهایی کمیسیون ماده 77

پس از اعلام رای نهایی کمیسیون، شهروندان تنها سه هفته برای ثبت اعتراض به تصمیم این نهاد فرصت دارند. در واقع پس از سه هفته امکان ثبت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری وجود نخواهد داشت.  باتوجه‌به شرایط ذکر شده، ثبت اعتراض در سریع‌ترین زمان ممکن برای پیگیری چنین پرونده‌هایی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ ازاین‌جهت بسیاری از معترضان پس از صدور رای بلافاصله  مراحل پیگیری پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 را آغاز می‌کنند.

 ذکر این نکته حائز اهمیت است برای ثبت اعتراض در دیوان عدالت اداری برای هر یک از پرونده‌ها، مدارک مختلفی موردنیاز خواهد بود. در ابتدا تمامی  معترضان باید یک اعتراض‌نامه تنظیم کرده و در آن دلایل خود را مبنی بر ثبت اعتراض به رای نهایی کمیسیون مشخص کنند. پس از تنظیم اعتراض‌نامه باید به همراه مدارک هویتی مراجع قانونی برای رسیدگی پرونده مراجعه کرد.

درصورتی‌که شاکی برای پرونده خود وکیل اخذ کرده باشد باید پیش از مراجعه به دستگاه‌های حقوقی جهت ثبت اعتراض یک وکالت‌نامه تنظیم کند. تنظیم وکالت‌نامه برای شروع به کار وکلا الزامی به‌حساب می‌آید. در واقع وکلا در صورت نداشتن وکالت‌نامه رسمی توانایی رسیدگی به پرونده معترضان را نخواهند داشت.

مراحل پیگیری اعتراضات به رای نهایی کمیسیون ماده 77
اعتراض به میزان عوارض برای نوسازی

مدارک موردنیاز برای ثبت اعتراض به تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77

مهم‌ترین مدرک برای ثبت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری سند درخواست تجدیدنظر است. تمامی شاکیان پرونده باید سند ملک موردنظر خود را در اختیار داشته باشند.  ارائه یک نسخه از رای نهایی کمیسیون ماده 77 نیز برای ثبت اعتراض الزامی به‌حساب می‌آید. در نظر داشته باشید برخی از مدارک تنها برای پرونده‌های خاص موردنیاز خواهد بود. جهت آگاهی از لیست کامل مدارک موردنیاز برای پیگیری هر شکایت می‌توانید به یک مؤسسه حقوقی مراجعه کنید.

در  هنگام مراجعه به دیوان عدالت اداری به‌تمامی شاکیان یک فرم اعطا می‌شود. تکمیل این فرم به طور دقیق الزامی به‌حساب می‌آید. در این فرم  معترض یا وکیل آن فرد باید دلیل اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری را بیان کند.  همان‌طور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم  فرایند ثبت اعتراض به تصمیمات کمیسیون ماده 77 باید در سریع‌ترین زمان انجام شود.

درصورتی‌که کمیسیون پس از اعتراض اولیه با درخواست کاهش میزان عوارض شهرداری موافقت کرده باشد، اکثر افراد اعتراض مجدد ثبت نمی‌کنند. بااین‌وجود در چنین مواقعی امکان ثبت اعتراض مجدد برای کاهش حداکثری میزان عوارض وجود دارد. برای ثبت اعتراض در این پرونده‌ها اخذ وکیل ضروری خواهد بود.

مدارک موردنیاز برای ثبت اعتراض به تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77
اعتراض در کمیسیون ماده 77

ثبت اعتراض نسبت به تصمیم نهایی کمیسیون توسط شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی

اشخاص حقوقی نیز توانایی ثبت  اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری را دارند. بااین‌وجود برای ثبت اعتراض در چنین شرایطی باید یک فرد از سمت هیئت‌مدیره شرکت به‌عنوان وکیل جهت پیگیری امور پرونده انتخاب شود. شایان‌ذکر است وکیل موردنظر باید توسط تمامی اعضای هیئت‌مدیره و همچنین مدیر شرکت تأیید شده باشد. اکثر شرکت‌ها برای پیگیری چنین پرونده‌های خواهان اخذ یک وکیل مجرب هستند.

پس از انتخاب و تأیید وکیل توسط تمامی اعضای هیئت‌مدیره، این فرد باید در جلسات هفتگی اعضای هیئت‌مدیره را از روند حقوقی پرونده اعراض آگاه سازد. حق‌الوکاله وکلا برای پیگیری پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری باتوجه‌به پیچیدگی‌های حقوقی پرونده تغییر می‌کند. در نظر داشته باشید هرچه روند حقوقی پیگیری پرونده بیشتر طول بشد حق‌الوکاله این افراد نیز به همان مقدار بیشتر خواهد بود.

برای پیگیری امور پرونده اعتراضات اشخاص حقوقی به رای کمیسیون ماده 77 باید در ابتدا اعتراض‌نامه توسط اعضای هیئت‌مدیره امضا شود.  وجود امضای تمامی اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های و سازمان‌های خصوصی برای پیگیری امور این پرونده‌ها الزامی محسوب می‌شود. در ادامه درباره جزئیات پیگیری پرونده اعتراضات به تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77 بیشتر خواهیم پرداخت.

ثبت اعتراض نسبت به تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77 توسط شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی
مراجعه به کمیسیون ماده 77 و ثبت اعتراض

حوزه اختیارات کمیسیون ماده 77 و نحوه ثبت اعتراض به هر یک از تصمیمات این کمیسیون

همان‌طور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم کمیسیون ماده 77 حوزه اختیارات بسیار گسترده‌ای دارد. مهم‌ترین وظیفه این کمیسیون رسیدگی به شکایت شهروندان بابت عوارض تعیین‌شده توسط شهرداری برای نوسازی است. بیش از نیمی از اعتراضات شهروندان به عوارض تعیین‌ شده برای  نوسازی ساختمان‌ها مربوط  می‌شود. در صورت عدم رضایت از تصمیم  نهایی این نهاد، برای ثبت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کرد.

 از میان دیگر وظایف کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری می‌توان به رسیدگی به شکایات در مورد صدور پروانه ساختمانی اشاره کرد. شهرداری توانایی ثبت عوارض برای تردد خودروها در محدوده شهری را دارد. چنانچه صاحبان خودرو نسبت به میزان عوارض یا نحوه پرداخت آن اعتراض داشته باشند می‌توانند به این کمیسیون مراجعه کنند.

باتوجه‌به نوع هر عوارض، نحوه ثبت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77  قانون شهرداری در هر پرونده تفاوت‌های جزئی با یکدیگر دارد.  اطلاع از تمامی جزئیات جهت رسیدگی پرونده در سریع‌ترین زمان ممکن الزامی به‌حساب می‌آید. شایان‌ذکر است کوچک‌ترین نقصی در پرونده هنگام ثبت اعتراض به تصمیم نهایی کمیسیون، روند رسیدگی به پرونده را با اختلال مواجه خواهد کرد.

حوزه اختیارات کمیسیون ماده 77 و نحوه ثبت اعتراض به هر یک از تصمیمات این کمیسیون
رسیدگی به اعتراضات در کمیسیون ماده 77

مراحل پیگیری اعتراضات در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری

هنگامی که ساکنین یک شهر به میزان عوارض شهرداری اعتراض دارند، در گام ابتدایی باید به کمیسیون ماده 77 مراجعه کنند. شایان‌ذکر است امکان مراجعه مستقیم به دیوان عدالت اداری برای پیگیری پرونده عوارض شهرداری وجود ندارد. تنها پس از پیگیری اعتراض توسط کمیسیون  ماده 77 و عدم رضایت شهروندان از رای این کمیسیون می‌توان به دیوان عدالت مراجعه کرد. برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری باید حداقل یک روز از صدور رای نهایی گذشته باشد.

پس از ثبت اعتراض در کمیسیون، اعضای آن یک جلسه برای رسیدگی به اعتراضات تشکیل می‌دهند. در نظر داشته باشید در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری متخصصین مالی نیز فعالیت می‌کنند. این متخصصین مسئولیت محاسبه مجدد عوارض تعیین شده توسط شهرداری را  برعهده دارند. در صورت موافقت کمیسیون ماده 77 با کاهش میزان عوارض، متخصصین مالی برای تعیین مقدار جدید عوارض یک هفته فرصت خواهند داشت.

در نظر داشته باشید روند پیگیری شکایات شهروندان درصورتی‌که کمیسیون خواهان کاهش میزان عوارض باشد بیشتر طول می‌کشد. به‌طورکلی  پیگیری پرونده اعتراض در کمیسیون ماده 77 بین سه تا پنج هفته زمان می‌برد. پس از مشخص‌شدن تصمیم نهایی، کمیسیون یک نامه به شهرداری و شهروند معترض ارسال خواهد کرد.

مراحل پیگیری اعتراضات در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
اعلام تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77

دریافت مشاوره حقوقی برای پیگیری امور پرونده ثبت اعتراض

در بسیاری از مواقع معترضان نسبت به مقررات تنظیم شده توسط دیوان عدالت اداری آگاهی ندارند. ذکر این نکته حائز اهمیت است قوانین مرتبط با این گروه از پرونده‌ها  در هرسال دچار تغییراتی می‌شوند. وکلا و متخصصان حقوقی از آخرین تغییرات ایجاد شده در قوانین مطلع هستند. با مراجعه به یک مؤسسه حقوقی و دریافت مشاوره پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری را بسیار آسان‌تر می‌توان پیگیری کرد.

در یک مؤسسه حقوقی پرونده افراد در ابتدا مورد برسی عمومی قرار می‌گیرد. پس از بررسی پرونده توسط کارشناسان، وکیل ایده‌آل برای پیگیری امور حقوقی به معترض معرفی می‌شود. در چنین مواقعی معترضان می‌توانند نسبت به تنظیم وکالت‌نامه با وکیل موردنظر اقدام کنند. در نظر داشته باشید وکلا تنها با داشتن وکالت‌نامه توانایی پیگیری امور فرد معترض را خواهند داشت.

همان‌طور که پیش‌تر  به این موضوع اشاره کردیم میزان حق‌الوکاله دریافتی توسط وکلا برای هر یک از پرونده‌های اعتراض به رای کمیسیون متفاوت است. معمولاً وکلای تخصصی برای پیگیری پرونده اعتراض اشخاص حقوقی، حق‌الوکاله بالاتری دریافت می‌کنند. متخصصان یک مؤسسه حقوقی توانایی تخمین هزینه‌های کلی پرونده ثبت اعتراض را دارند. در ادامه به عوامل مؤثر در هزینه پیگیری پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 بیشتر می‌پردازیم.

دریافت مشاوره حقوقی برای پیگیری امور پرونده ثبت اعتراض نسبت به رای کمیسیون ماده 77
دریافت مشاوره پیش از مراجعه به دیوان عدالت اداری

عوامل مؤثر در میزان هزینه موردنیاز جهت ثبت  اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده 77

مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در میزان هزینه موردنیاز برای پیگیری پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ماهیت فرد معترض است. معمولاً ثبت اعتراض اشخاص حقوقی یا همان شرکت‌ها و مؤسسات  پیچیدگی‌های بیشتری دارد. به‌طورکلی اکثر معترضان به تصمیم نهایی کمیسیون، موظف به پرداخت مبلغ بالایی به‌عنوان عوارض شهرداری شده‌اند. دلیل ثبت اعتراض این افراد در اکثر مواقع تغییر در نحوه پرداخت عوارض یا کاهش آن است.

گاهی اوقات هزینه پیگیری پرونده  بیشتر از میزان عوارض تعیین‌شده می‌شود. در چنین شرایطی مشاوران یک مؤسسه حقوقی به افراد پیشنهاد می‌دهند که از ثبت اعتراض به رای کمیسیون صرف‌نظر کنند. در واقع پیگیری پرونده در شرایط ذکر شده برای معترض از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نخواهد بود.

از میان دیگر عوامل مؤثر در میزان هزینه موردنیاز جهت پیگیری پرونده می‌توان به وضعیت تصمیم نهایی کمیسیون ماده 77 اشاره کرد. درصورتی‌که کمیسیون با کاهش میزان عوارض یا تغییر شیوه پرداخت مخالفت کرده باشد، ثبت اعتراض در دیوان عدالت هزینه کمتری خواهد داشت. پیچیدگی کمتر  روند حقوقی برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری دلیل این موضوع محسوب می‌شود. احتمال موفقیت پرونده ثبت اعتراض در شرایط ذکر شده بیشتر است.

درخواست تجدیدنظر پس از مخالفت دیوان عدالت با اعتراض نسبت به رای کمیسیون ماده 77

گاهی اوقات دیوان عدالت اداری پس از برسی پرونده با درخواست معترضان مبنی بر کاهش  میزان عوارض موافقت نمی‌کند. در چنین شرایطی می‌توان تا دوهفته درخواست تجدیدنظر ثبت کرد. برای ثبت درخواست تجدیدنظر بهتر است در ابتدا با یک وکیل یا متخصص حقوقی مشورت کنید. شایان‌ذکر است این افراد می‌توانند در نوشتن درخواست تجدیدنظر برای پرونده اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به معترضان کمک کنند.

نحوه نگارش درخواست تجدیدنظر به دیوان عدالت اداری اهمیت بسیار زیادی دارد؛ ازاین‌جهت دریافت مشاوره حقوقی پیش از ارسال  این درخواست به دیوان عدالت اداری ضروری به‌حساب می‌آید. به‌طورکلی هزینه پیگیری پرونده اعتراض به رای نهایی کمیسیون  ماده 77 در صورت تمایل به ثبت درخواست تجدیدنظر بیشتر خواهد بود.

محاسبه میزان هزینه لازم برای ثبت اعتراض در  اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
محاسبه میزان هزینه لازم برای ثبت اعتراض

نتیجه‌گیری

 بسیاری از افراد نسبت به میزان عوارض تعیین شده توسط شهرداری اعتراض دارند. در صورت مراجعه به کمیسیون ماده 77 و مخالفت این نهاد با کاهش میزان عوارض شهرداری می‌توان به دیوان عدالت اداری اعتراض کرد. پیش از مراجعه به دیوان عدالت اداری جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری می‌توانید با متخصصان مؤسسه حقوقی هرمس مشورت کنید. فرصت ثبت اعتراض به رای نهایی کمیسیون در حدود سه هفته است. پس از اتمام این مهلت، رای کمیسیون قطعی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان