امروزه بسیاری از افراد خواهان اخذ ویزای تحصیلی، کاری و سرمایهگذاری کشورهای مختلف هستند. در برخی از مواقع درخواست اخذ ویزای متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور رد میشود. دلایل متفاوتی برای ریجکت ویزا وجود دارد. متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور با تشخیص علل اصلی رد شدن درخواست اخذ ویزا میتوانند نواقص پرونده خود را رفع کنند و با بهترین وکیل مهاجرت کاری در این زمینه مشورت نمایند. در ادامه رایجترین دلایل رد درخواست اخذ ویزا و راهکارهایی جهت رفع نواقص پرونده را بررسی خواهیم کرد.
ویزای کاری و تحصیلی محبوبیت بیشتری نسبت به سایر ویزاها دارند. در واقع در اکثر کشورها هشتاد درصد متقاضیان مهاجرت خواهان اخذ ویزای تحصیلی یا کاری هستند. احتمال رد درخواست اخذ ویزای کاری معمولاً بیشتر از ویزای تحصیلی است. در بسیاری از مواقع مدارک متقاضیان کار در خارج از کشور نواقصی دارد. نداشتن سرمایه کافی جهت اخذ گواهی تمکن مالی نیز میتواند موجب رد شدن درخواست اخذ ویزای متقاضیان شود.
رایجترین دلایل رد درخواست اخذ ویزا
یکی از رایجترین دلایل ریجکت ویزا نداشتن مدارک کافی برای اخذ آن است. اداره مهاجرت تمامی کشورها در هنگام ثبت درخواست ویزا به افراد لیستی مبنی بر مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزا ارائه میدهند. این لیست برای ویزاهای تحصیلی، کاری و سرمایهگذاری متفاوت است. معمولاً کشورهای مختلف قوانین متفاوتی برای اعطای ویزا به متقاضیان مهاجرت دارند. در صورت بالا بودن تعداد متقاضیان اخذ ویزا سختگیری کارکنان اداره مهاجرت نیز بیشتر خواهد شد.
مصاحبه با افسر اداره مهاجرت مهمترین مرحله دریافت ویزا محسوب میشود. گاهی اوقات مدارک موردنیاز متقاضیان کامل است. بااینوجود، به دلیل عملکرد ضعیف در مصاحبه درخواست اخذ ویزای آنها رد میشود. بسیاری از افراد جهت آمادگی بیشتر برای مصاحبه از قبل سؤالات متداول افسران مهاجرت از متقاضیان را مطالعه میکنند. نداشتن سوابق کیفری در موفقیت برای اخذ ویزا نقش بسزایی دارد.
مدرک زبان یکی از مهمترین مدارک موردنیاز برای اخذ ویزا محسوب میشود. در صورت تمایل به اخذ ویزای تحصیلی و یا کاری سختگیری افسران جهت اطمینان از تسلط بالای متقاضی به زبان نیز بیشتر خواهد شد. نداشتن سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی در کشور مبدأ نیز میتواند باعث ریجکت ویزا شود.

دلایل رد درخواست اخذ ویزای تحصیلی
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم ویزای تحصیلی محبوبترین نوع ویزا بهحساب میآید. به دلیل محبوبیت بسیار بالای ویزای تحصیلی، مدارک متقاضیان آن با دقت بیشتری مورد بررسی قرار میگیرد. مدت اعتبار ویزای تحصیلی به طول دوره موردنظر برای تحصیل بستگی دارد. گاهی اوقات درخواست ویزای افراد به دلیل پایین بودن معدل مقطع تحصیلی قبلی رد میشود. واضح نبودن علت انتخاب کشور موردنظر برای تحصیل نیز از دلایل ریجکت ویزا محسوب میشود.
داشتن انگیزه کافی برای ترک کشور پس از اتمام دوره تحصیلی ضروری بهحساب میآید. در واقع تمامی متقاضیان باید دلایل محکمی در این زمینه به اداره مهاجرت ارائه دهند. در صورت نداشتن دلایل کافی برای ترک کشور احتمال رد درخواست اخذ ویزا بسیار بالا خواهد بود. در واقع متقاضی باید ثابت کند به دلیل سکونت اعضای خانواده در کشور مبدأ پس از پایان دوره تحصیلی به آن کشور برمیگردد.
بسیاری از کشورها وضعیت سلامت فیزیکی و روحی افراد را پیش از اعطای ویزا به آنها بررسی میکنند. در واقع تمامی متقاضیان باید گواهی سلامت به اداره مهاجرت این کشورها برای دریافت ویزای تحصیلی ارائه دهند. ذکر این نکته حائز اهمیت است معیارهای کشورهای مختلف برای سنجش سلامت متقاضیان متفاوت است.

راهکارهایی برای رفع ریجکتی ویزای تحصیلی
کارکنان اداره مهاجرت معمولاً در هنگام رد درخواست اخذ ویزا دلایل خود را به متقاضیان اعلام میکنند. این دلایل در نامه ریجکت ویزا به طور دقیق ذکر میشود. متقاضیان با رفع نواقص پرونده خود میتوانند مجدداً برای اخذ ویزا درخواست بدهند. در اکثر کشورها باید در سه ماه ابتدایی پس از رد ویزا باید درخواست تجدیدنظر خود را ثبت کنید. راهکار رفع ریجکتی در هر موقعیت و برای هر کشور متفاوت است.
در صورت رد شدن درخواست اخذ ویزا به دلیل عدم تمکن مالی باید پس از ثبت درخواست تجدیدنظر سرمایه کافی برای اخذ این گواهی را تأمین کنید. اخذ بورسیه از دیگر راهکارها برای جلوگیری از رد درخواست اخذ ویزا به علت نداشتن تمکن مالی محسوب میشود. در صورت عدم توانایی مالی برای اخذ گواهی تمکن مالی میتوانید دانشگاهی با شهریه پایینتر را انتخاب کنید.
با انتخاب دانشگاه با شهریه سالیانه پایینتر حداقل سرمایه موردنیاز برای اخذ گواهی تمکن مالی به همان اندازه پایین میآید. در صورت ریجکت ویزا به دلیل پایین بودن نمره مدرک زبان باید دوباره در آزمون زبان شرکت کرده و نمره بالاتری در این آزمون کسب کنید. فرایند آمادگی برای شرکت مجدد در آزمون زبان بین سه تا شش ماه طول میکشد.

دلایل رد درخواست اخذ ویزای کاری
مهاجرت از طریق اخذ ویزای کاری کمهزینهترین روش مهاجرتی محسوب میشود. کشورهای مختلف روشهای متفاوتی برای اعطای ویزای کاری به متقاضیان دارند. اداره مهاجرت کشورهای انگلیسیزبان مانند بریتانیا، کانادا و استرالیا از سیستم امتیازبندی برای اعطای ویزای کاری به متقاضیان استفاده میکنند. در این سیستم بر مبنای معیارهایی مثل میزان تحصیلات، سوابق کاری و سطح زبان به متقاضیان امتیازاتی تعلق میگیرد. عدم کسب امتیاز کافی موجب ریجکت ویزا خواهد شد.
در تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا فرایند اعطای ویزای کاری روند مشابهی دارد. مهمترین مدرک برای اخذ ویزای کاری در اروپا دعوتنامه کاری از سمت یک کارفرمای اروپایی است. کارفرمایان اروپایی برای ارسال دعوتنامه باید از اداره مهاجرت آن کشور مجوز کسب کنند. در صورت دریافت دعوتنامه کاری از سمت کارفرمای بدون مجوز درخواست اخذ ویزای متقاضیان رد خواهد شد.
از میان دیگر دلایل رایج رد درخواست اخذ ویزا میتوان به نداشتن تسلط بر زبان کشور مقصد اشاره کرد. داشتن تسلط بر زبان رسمی کشور موردنظر برای استخدام در اکثر فرصتهای شغلی ضروری محسوب میشود. ازاینجهت در صورت پایین بودن سطح زبان درخواست اخذ ویزای متقاضیان کار در کشورهای خارجی ریجکت خواهد شد. نداشتن گواهی عدم سوءپیشینه نیز میتواند موجب رد شدن درخواست اخذ ویزای متقاضیان شود.

راهکارهایی برای رفع ریجکتی ویزای کاری
در صورت ریجکت ویزا از سمت سفارت، متقاضیان باید بعد از تشخیص علت این موضوع تا هنگام ثبت درخواست تجدیدنظر نواقص پرونده خود را رفع کنند. اگر درخواست اخذ ویزای کاری افراد به دلیل عدم کسب امتیاز کافی به طور خودکار رد شده باشد متقاضیان باید میزان امتیاز خود را بالا ببرند. آسانترین راهکار برای بالابردن میزان امتیاز کسب نمره بالاتر در مدرک زبان و بالابردن سابقه کاری است.
در کانادا به افرادی که علاوه بر مدرک انگلیسی، مدرک زبان فرانسوی نیز داشته باشند امتیازات بیشتری تعلق میگیرد. ازاینجهت متقاضیان اخذ ویزای کار این کشور در صورت عدم کسب امتیاز کافی با اخذ مدرک زبان فرانسوی میتوانند امتیازات خود را بالا ببرند. در صورت ریجکت ویزا به دلیل وجود نقص در پرونده باید نقص آن را برطرف کرده و درخواست تجدیدنظر ثبت کنید.
گاهی اوقات درخواست اخذ ویزای کاری افراد به دلیل نداشتن سوابق کاری مرتبط با تخصصشان رد میشود. در این شرایط متقاضیان بهاندازه کافی در زمینه شغل موردنظر تجربه ندارند. متقاضیان اخذ ویزای کاری باید حداقل سه سال سابقه کاری داشته باشند. در صورت رد درخواست اخذ ویزا به این دلیل متقاضیان باید میزان سابقه کاری مرتبط خود را افزایش دهند.

دلایل رد درخواست اخذ ویزای سرمایهگذاری
یکی از آسانترین راهها برای مهاجرت اخذ ویزای سرمایهگذاری است. راههای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد. خرید ملک یا سهام شرکتهای فعال در آن کشور رایجترین راه برای سرمایهگذاری محسوب میشود. احتمال ریجکت ویزا برای سرمایهگذاران بسیار کمتر از ویزای کاری و تحصیلی است. بااینوجود، در صورت وجود نقص در پرونده یا عدم شفافیت در گردش حسابهای بانکی سرمایهگذار درخواست ویزای آنها رد خواهد شد.
برای اخذ این ویزا در تمامی کشورها باید مدارک هویتی متقاضیان به طور کامل به اداره مهاجرت ارائه گردد. وجود هرگونه نقص در پرونده میتواند موجب رد درخواست اخذ ویزا شود. به دلیل ماهیت این ویزا شفافیت در گردش حسابهای بانکی متقاضی اهمیت بسیار زیادی دارد. حداقل میزان سرمایه برای اخذ گواهی تمکن مالی کشورهای مختلف متفاوت است. در کشورهای اروپایی معمولاً برای اخذ ویزای سرمایهگذاری باید بین سیصد تا هشتصد هزار یورو سرمایه داشت.
در صورت رد درخواست اخذ ویزای سرمایهگذاری معمولاً مسئول اداره مهاجرت دلیل این موضوع را به طور دقیق به متقاضی اعلام میکند. در برخی از کشورها متقاضیان اخذ ویزای سرمایهگذاری نیازی به داشتن مدرک زبان ندارند. بااینوجود کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و بریتانیا از متقاضیان این ویزا نیز مدرک زبان میخواهند.

راهکارهایی برای رفع ریجکتی ویزای سرمایهگذاری
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم احتمال رد درخواست اخذ ویزای سرمایهگذاری بسیار پایین است. بااینوجود در صورت ریجکت ویزا سرمایهگذاران سه ماه فرصت دارند با رفع نواقص پرونده درخواست تجدیدنظر را به اداره مهاجرت بفرستند. گاهی اوقات سرمایهگذاران مدارک هویتی یا گواهیهای لازم را برای اخذ این ویزا را ندارند. اکثر کشورها از متقاضیان اخذ ویزای سرمایهگذاری گواهی عدم سوءپیشینه میخواهند.
در اکثر کشورها سرمایهگذاران میتوانند علاوه بر خود، برای همسر و فرزندان زیر هجده سال نیز ویزا اخذ کنند. روند دریافت ویزا برای همراهان باید بهصورت جداگانه طی شود. داشتن سند ازدواج و گواهی تولد برای دریافت ویزای همراه الزامی محسوب میشود. در بسیاری از مواقع درخواست ویزا برای همراه متقاضیان به دلیل عدم وجود ترجمه معتبر سند ازدواج یا گواهی تولد رد میشود.
در صورت ریجکت ویزا به دلیل عدم شفافیت در گردش حساب بانکی این موضوع را باید به اطلاع بانک برسانید. بانکها در این شرایط میتوانند یک گزارش مجدد از گردش مالی حساب بانکی متقاضیان تهیه کرده و آن را ارائه دهند. فرایند اخذ گزارش گردش حساب بانکی معمولاً بیش از یک یا دوهفته طول نمیکشد.

دلایل رد درخواست اخذ ویزای ثبت شرکت
در بسیاری از شرکتها متقاضیان مهاجرت با ثبت یک شرکت میتوانند ویزا اخذ کنند. دو فاکتور اصلی تعیینکننده در دریافت ویزای ثبت شرکت داشتن گواهی تمکن مالی و طرح تجاری است. در تمامی کشورها متقاضیان باید علاوه بر داشتن توانایی مالی جهت پرداخت هزینهها، یک طرح برای چگونگی پیشرفت شرکت به اداره مهاجرت ارائه دهند. نداشتن هر یک از این دو شرط میتواند موجب ریجکت ویزا شود.
در بسیاری از کشورها حداقل سرمایه لازم برای ثبت یک شرکت در حدود پنجاه هزار دلار است. ازاینجهت تمامی متقاضیان اخذ ویزای ثبت شرکت باید این مقدار سرمایه را داشته باشند. داشتن سرمایه کافی جهت تأمین هزینههای زندگی در ماههای ابتدایی اقامت در کشور موردنظر ضروری محسوب میشود. کشورهای اروپایی سختگیری بیشتری روی طرح تجاری افراد دارند. در این مواقع باید یک طرح تجاری قوی ارائه داد.
رایجترین دلیل رد درخواست اخذ ویزای ثبت شرکت قوی نبودن طرح تجاری است. در واقع طرح تجاری باید به طور دقیق اهداف از تأسیس شرکت و برنامهها برای رشد آن در ده سال ابتدایی فعالیت را بیان کند. در صورت رد ویزا به دلیل ضعف در طرح تجاری میتوان آن را اصلاح و برای بررسی مجدد به اداره مهاجرت ارسال کرد.

راهکارهایی برای رفع ریجکتی ویزای ثبت شرکت
در صورت ریجکت ویزا برای متقاضیان مهاجرت از طریق ثبت شرکت باید در ابتدا علت اصلی این موضوع را بررسی کرد. همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم در اکثر مواقع دلیل اصلی برای رد در خواست اخذ ویزا نداشتن طرح تجاری قوی است. در این شرایط متقاضیان باید طرح تجاری خود را اصلاح کنند. گاهی اوقات ایرادات وارده به طرح تجاری زیاد است؛ ازاینجهت باید از ابتدا طرح تجاری بهطورکلی بازنویسی شود.
بازنویسی طرح تجاری معمولاً بین یک تا سه ماه طول میکشد. پس از بازنویسی طرح تجاری میتوان مجدداً درخواست برای دریافت ویزا را ثبت کرد. در برخی از مواقع مدارک هویتی مانند پاسپورت متقاضیان کامل نیست. در این صورت متقاضیان باید ابتدا نقص مدارک خود را رفع کنند. نداشتن سوابق کیفری برای اخذ ویزای ثبت شرکت الزامی بهحساب میآید.
حداقل میزان سرمایه لازم برای ثبت شرکتهای مختلف متفاوت است. بهطورکلی ثبت شرکتهای مشارکتی به سرمایه اولیه کمتری از سمت هر یک از مؤسسان نیاز دارند. در صورت عدم توانایی جهت اخذ گواهی تمکن مالی برای شرکتهای خصوصی میتوانید نوع شرکت را به شرکتهای مشارکتی تغییر دهید.
دلایل رد درخواست اخذ ویزای ازدواج
یکی از آسانترین و کمهزینهترین ویزاها ویزای ازدواج است. اکثر کشورهای جهان برنامههای مشخصی برای اعطای این نوع ویزا دارند. در کشورهای غربی تمامی افراد خارجی در صورت ازدواج با شهروندان این کشور برای دریافت ویزای ازدواج واجد شرایط خواهند شد. در اکثر کشورها جهت دریافت این ویزا باید حداقل شش ماه از زمان ثبت ازدواج افراد گذشته باشد. در صورت نداشتن سند ازدواج و عدم اطمینان اداره مهاجرت از صحت مدارک، متقاضیان با ریجکت ویزا مواجه خواهند شد.
به دلیل سابقه بالای ثبت ازدواجهای غیرواقعی برای دریافت ویزای ازدواج قوانین اعطای این ویزا سختگیرانهتر شده است. در حال حاضر معمولاً کارمندان اداره مهاجرت پس از ثبت درخواست این ویزا طی سه ماه شرایط زوج را بررسی میکنند. متقاضیان اخذ ویزای ازدواج باید با همسر خود در یک خانه زندگی کنند. در واقع آدرس محل زندگی این افراد باید یکسان باشد.
مهمترین مدرک برای دریافت این گروه از ویزا سند ازدواج به همراه ترجمه معتبر آن است. در صورت نداشتن سند ازدواج احتمال ریجکت ویزا به طور قابلتوجهی بالاتر میرود. در برخی از مواقع کارمندان اداره مهاجرت پس از بررسی وضعیت ازدواج، در واقعی بودن ازدواج تردید پیدا میکنند. در این شرایط نیز احتمال رد درخواست ویزا بالا خواهد بود.

راهکارهایی برای رفع ریجکتی ویزای ازدواج
در صورت ریجکت ویزا متقاضیان مهاجرت از طریق اخذ ویزای ازدواج نود روز فرصت ثبت درخواست تجدیدنظر دارند. علت اصلی رد درخواست این ویزا در اکثر پروندههای نبود مدارک کافی برای اثبات واقعی بودن ازدواج است. در این شرایط متقاضی به همراه همسر خود میتوانند در نامهای مجدد به سفارت درخواست تجدیدنظر خود را ارسال کنند. ارسال مجدد مدارک به همراه درخواست تجدیدنظر الزامی بهحساب میآید.
در برخی از مواقع اداره مهاجرت به دلیل مسائل مالی ویزای ازدواج افراد را ریجکت میکنند. در این مواقع همسر متقاضی باید مدارکی مبنی بر توانایی مالی برای تأمین هزینههای زندگی مشترکشان به اداره مهاجرت ارائه دهد. در واقع همسر فرد متقاضی باید درآمدی مشابه یا بالاتر از متوسط درآمد در کشور داشته باشد. این مقدار برای کشورهای مختلف باتوجهبه شرایط اقتصادی روز تعیین میشود.
در اکثر کشورها باید بین شش تا دوازده ماه از زمان ازدواج برای دریافت ویزا گذشته باشد. درصورتیکه ازدواج یک زوج در ماههای اخیر ثبت شده باشد، اداره مهاجرت ممکن است درخواست اخذ ویزا را رد کند. در این شرایط باید منتظر ماند تا حداقل مدت لازم برای اخذ ویزای ازدواج از طریق اداره مهاجرت بگذرد.
رد درخواست ویزای تحصیلی با وجود داشتن بورسیه
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، در صورت داشتن بورسیه تحصیلی سختگیری سفارت برای داشتن گواهی تمکن مالی کمتر میشود. بااینوجود متقاضیان اخذ ویزا با داشتن بورسیه تحصیلی نیز باید هزینههای زندگی در ماههای ابتدایی را با خود به کشور مقصد بیاورند. در صورت عدم توانایی جهت پرداخت هزینههای زندگی در دوازده هفته ابتدایی متقاضیان با ریجکت ویزا مواجه خواهند شد.

نتیجهگیری
دلایل مختلفی برای ریجکت ویزا وجود دارد. معمولاً احتمال رد درخواست اخذ ویزای کاری و تحصیلی بسیار بیشتر از ویزای خرید ملک و سهام یا ثبت شرکت است. رایجترین دلایل رد درخواست اخذ ویزا وجود نقص در پرونده و عدم توانایی پرداخت هزینههای زندگی است. متقاضیان در صورت رد شدن درخواست اخذ ویزا میتوانند تا مدت دوازده هفته نسبت به ثبت درخواست تجدیدنظر اقدام کنند. در صورت رد درخواست اخذ ویزای ثبت شرکت نیز باید تا طرح تجاری افراد اصلاح شود.