لوگو سایت

9:00 - 17:00

ساعت کاری

02128111107

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید

وکیل مهاجرت

بایدها و نبایدهای همکاری با یک وکیل مهاجرت خبره!

امروزه درصد مهاجرت به سایر کشورهای خارجی بسیار بالاتر از گذشته است؛ همین امر باعث شده است تا نرخ مراجعه به وکلا و دفتر مهاجرتی افزایش پیدا کند و نیاز به دریافت اطلاعات حقوقی در این زمینه بیشتر شود. به طور معمول پرونده‌های حقوقی و سؤالات تخصصی در این مورد را باید از وکیل مهاجرت پرسید.

این دسته از کارشناسان متخصصان حقوقی دارای دانشی به‌روز و گسترده‌ از سازوکارهای قانونی سفر و ورود به سایر کشورهای دنیا هستند. نحوة همکاری با وکلای مهاجرت از بستن یک قرارداد قانونی با اشخاص مراجعه‌کننده به آن‌ها آغاز می‌شود.

 این وکلا طبق قرارداد بسته شده موظف به انجام کلیه امور جهت ارجاع متقاضیان به کشور مربوطه خواهند بود. همچنین در چارچوب همین قرارداد، حق‌الزحمه وکیل بابت کلیه وظایف انجام شده آورده می‌شود و باید طبق آن عمل شود. در این مقاله قصد داریم شما را با نحوة انتخاب، وظایف و عملکرد وکلای مهاجرتی اعم از مهاجرت کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری آشنا کنیم تا در زمان نیاز بتوانید به بهترین شکل ممکن، اقدام به انتخاب یکی از بهترین‌ها در این حوزه کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

Play Video about ارائه خدمات مشاوره

مهاجرت و روند حقوقی مختص به آن

مهاجرت به کشورهای خارجی خود به‌تنهایی پروسه‌ای استرس‌زا، پرریسک و پر از موانع و مسائل قانونی است. در واقع اگر افراد خود دانش کاملی از قوانین بین‌المللی نداشته باشند، راهی جز استخدام یک وکیل مهاجرت جهت انجام بهینه این روند، نخواهند داشت. این دسته از وکلا نیز به‌مانند سایر وکیل‌های قانونی دیگر، ملزم به دریافت پروانه وکالت جهت انجام کار و تأسیس دفتر وکالت هستند. شرط دریافت اجازه کار جهت امور مهاجرت نیز، گرفتن مجوز از کانون وکلای دادگستری با گذراندن امتحان وکالت بوده و روندی کاملاً قانونی دارد.

تخصصی شدن حوزه کاری وکلا به مراجعه‌کنندگان کمک می‌کند تا بتوانند وکیل مورد نظرشان را آسان‌تر انتخاب کرده و با او همکاری کنند. ازآنجایی‌که سفر، سرمایه‌گذاری، اشتغال، زندگی و تحصیل در کشوری دیگر نیازمند آگاهی از کلیه جنبه‌های قانونی آن است، همکاری با فردی که چنین دانشی را دارد، صرفه‌جویی در زمان و هزینه به شمار می‌رود.

 شناخت کامل از شرایط و وضعیت قوانین کشور مقصد، به مهاجران کمک می‌کند تا اسکانی آسان‌تر و کم‌ دغدغه‌تر داشته باشند. در واقع وکلای مهاجرت خبره، بهترین گزینه‌هایی هستند که از راه و روش حقوقی نحوة سفر و سایر موارد مربوط به آن مطلع‌اند.

شناخت و نحوه به کارگیری وکلای مهاجرت

به‌خوبی می‌دانیم که هر کشوری دارای قوانین و قواعد مختص به خود است. این امر برای تازه مهاجران نیز مصداق داشته و نیاز به رعایت و دانش کافی از آن است. پذیرش متقاضیان و اتباع در هر کشوری با حساسیت‌های قانونی همراه بوده و تمامی این موارد در شاخه حقوق و قوانین بین‌المللی این رشته تدریس می‌شود؛ به همین علت است که پس از دریافت مدرک پایه حقوق، بسیاری از فارغ‌التحصیلان در این حد بسنده نکرده و وارد حوزه‌های تخصصی همچون حقوق بین‌الملل و دعاوی دیگر می‌شوند.

استخدام یک بهترین وکیل مهاجرت  برای انجام امور قانونی این پروسه، اگرچه واجب نیست اما نقش بسیار مهمی در طی‌کردن صحیح آن دارد. ازآن‌جهت که این دسته از متخصصان حقوقی اشراف کاملی بر قوانین کشور موردنظر دارند، می‌توانند به شکلی ویژه و مناسب، روند قانونی کار را دنبال کنند. در واقع وکلای مهاجرت،‌ امین و رابط متقاضیان بوده و می‌توانند کلیه فعالیت‌های موکلان خود را در کشور مقصد دنبال کنند. البته که ذکر کلیه وظایف وکیل در قراردادهای منعقده فی‌مابین او و موکلش، ضروری است.

شناخت قوانین به‌روز بین‌المللی در امر مهاجرت، مهم‌ترین وظیفه وکیل

چگونه می‌توان یک وکیل مهاجرتی خبره را انتخاب کرد؟

داشتن مجوز وکالت در امور مهاجرتی از کشورهای خارجی

انتخاب وکیل در هر حوزه‌ای بسیار مهم است. نه‌تنها زمان بلکه هزینه و انرژی موکل نیز در این راه صرف شده و لازم است برای گزینش موردی خوب وقت گذاشته شود. اگر وکلای انتخابی، موفق به انجام پرونده مربوطه نشوند، نتیجه نامطلوب آن بعضاً کل زندگی شخص را تغییر خواهد داد؛ همین امر بر اهمیت شناخت و مهارت وکیل می‌افزاید. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که لازم است در انتخاب یک وکیل مهاجرت ماهر و قابل‌اعتماد توجه شود، اشاره می‌کنیم:

  • اعتبار دفاتر وکالت یا مؤسساتی که از وکلای مهاجرت با پرونده‌های موفق استفاده می‌کنند. ازآن‌جهت که نتیجه کار این دسته از وکلا مربوط به موفقیت آن‌ها در انجام و گرفتن تابعیت موکلان خود از کشور مقصد است، می‌توان به رزومه آن‌ها مراجعه کرد. درصد پرونده‌های حقوقی به نتیجه رسیده، گواه عملکرد قابل‌توجه آنان خواهد بود.
  • داشتن مجوز قانونی کشوری و بین‌المللی دررابطه‌با پروانه وکالت از مهم‌ترین نکاتی است که مراجعان باید به آن دقت کنند. عدم توجه به اعتبار وکیل می­تواند عواقب جبران‌ناپذیری را ایجاد کرده و موجب ضرر و زیان‌های هنگفتی شود.
  • عقد و بستن قراردادهای قانونی باید در چارچوب‌ کامل انجام شود. ذکر کلیه جزئیات در قرارداد ضروری بوده و وکلا موظف به رعایت بند بند آن هستند. در مقابل و طبق همین قرارداد نیز، ‌موکل باید به شروط لازم‌الاجرا و پرداخت حق‌الزحمه قانونی پایبند باشد.
  • اگر از مؤسسات یا وکلای مهاجرتی خارج از ایران استفاده می‌شود، جستجو و اطمینان از اعتبارنامه آن‌ها نیز ضروری است. فعالیت وکلا در کشورهای خارجی نیازمند داشتن اجازه‌نامه بوده که می­توان آن را از مراجع قانونی آن کشور جستجو کرده و در مورد صحت آن اطمینان حاصل کرد.

سوالی دارید؟

درخواست خود را ثبت کنید

یک وکیل مهاجرت چه وظیفه‌ای دارد؟

همکاری با یک وکیل مهاجرت خبره نه‌تنها اطمینان و آرامش را برای متقاضیان ایجاد می­کند‌، بلکه موجب کاهش احتمال خطا در پروسه‌های قانونی آن نیز می‌شود؛ به همین دلیل است که انتخاب درست یک وکیل، در بهتر طی شدن این راه تأثیر مستقیمی دارد. وکیل در قبال قرارداد همکاری با موکل خود موظف به انجام وظایف محوله است. این وظایف شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. بستن قرارداد قانونی، شفاف، منصفانه و مشخص از اصلی‌ترین وظایف یک وکیل است. در این قرارداد کلیه اقداماتی که لازم است توسط وکیل انجام شود، آورده می‌شود. انعقاد این قرارداد به معنای انجام مو به موی وظایف محوله بوده و تعیین می‌کند هر بخش از پرونده در چه مرحله‌ای نیاز به گرفتن نتیجه عملی دارد.
  2. در مقابل در قرارداد منعقده فی­مابین وکیل و موکل، وظایف موکل اعم از ارائه مدارک کامل و پرداخت حق‌الوکاله ذکر می‌شود. اینکه پرداخت‌ها به چه صورت تضمین شود و در قبال چک یا سفته یا هر پیش‌پرداختی باشد، منطبق بر قوانین مالی کشور بوده و لازم‌الاجرا است.

3. حوزه کاری وکیل در امر مهاجرت متقاضیان مشخص است. اینکه وکیل در زمینه مهاجرت تحصیلی، سرمایه‌گذاری، پذیرش شغلی یا حتی ازدواج عمل کند، بستگی به درخواست موکل دارد؛ بنابراین انجام امور منطبق بر نیاز درخواست‌کننده خواهد بود.

4. کلیه اقدامات اداری، حقوقی، تدوین نامه‌های قانونی و امور تشریفاتی مربوط به پروسه مهاجرت بر عهده وکیل است. موکل طبق قرارداد اجازه کلیه امور حقوقی را برعهده وکیل خود خواهد گذاشت.

5. آگاهی از جدیدترین قوانین مهاجرتی کشور مقصد بر عهده وکیل مهاجرت بوده و در صورت کاستی در این مورد، موکل می‌تواند از وکیل شکایت کند.

شکایت از وکیل در صورت ناموفق بودن پرونده

گفته شد که داشتن اطلاعات به‌روز، انجام امور بر مصلحت متقاضیان و تلاش برای به انجام رساندن پرونده در زمان مناسب از مهم‌ترین وظایف مهم وکلای مهاجرتی است؛ اما گاهی دیده می‌شود با وجود تلاش‌های شبانه‌روزی وکلا و به جهت تغییر یا سخت‌گیری قانونی کشور مقصد، پرونده به نتیجه مثبت نخواهد رسید. به‌عنوان‌مثال بسیاری از پرونده‌های مهاجرتی کشورهای امریکا، کانادا و انگلستان به سبب سخت‌گیری‌های عجیب‌وغریب در قوانین مهاجرتی و عدم تضمین صددرصدی، احتمال شکست در آن‌ها دور از ذهن نیست.

به همین علت است که وکلای مهاجرت نمی‌توانند انجام یک پرونده را به‌خصوص در برخی کشورها تضمین کنند؛ اما تلاش در راستای اهداف و منافع موکل، امری اجتناب‌ناپذیر بوده و توسط مراجع قانونی بررسی می‌شود. در واقع نمی‌توان از وکیل برای عدم موفقیت در پرونده‌ای شکایت کرد اما در مورد اهمال‌کاری و عدم تلاش کافی می‌توان به مراجع قانونی مربوطه در صورت نیاز مراجعه کرد.

برخی از وکلا در صورت شک در موفقیت پرونده، صرفاً به ارائه مشاوره‌های حقوقی پرداخته و قوانین و معضلات آن را با موکلان در میان می‌گذارند. بدین ترتیب درصورتی‌که موکل قصد ادامه مسیر با وکیل را داشته باشد، از عدم قطعیت موفقیت پرونده اطلاع داشته و با دید بازتری اقدام به بستن قرارداد با وکیل خود خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید

سؤالات متداول

خیر. در تمامی پروسه انجام کار، تمامی فعالیت‌ها باید با موکل هماهنگ شده و از رضایت او اطمینان حاصل کرد.

  1.  

درصورتی‌که کارشناس مربوطه دانش‌آموخته رشته وکالت بوده و دارای مجوز کار وکالت باشد،‌ بله؛ در غیر این صورت خیر.

مهم‌ترین نکته در تشکیل پرونده‌های مهاجرتی ذکر کلیه امور محوله بر عهده وکیل و موکل اوست. وظایف باید طبق قوانین جاری باشد.

حق‌الوکاله وکلا طبق قوانین حقوقی مشخصی تنظیم شده و بر اساس اقدامات صورت‌گرفته و در چند قسم انجام می‌شود.