لوگو سایت

9:00 - 17:00

ساعت کاری

02128111107

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید

زمان مطالعه: 4 دقیقه

مجازات تهدید به آبروریزی

مجازات تهدید به آبروریزی

فهرست مطالب

مجازات تهدید به آبروریزی مطلبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای همه اعضای جامعه دارای اهمیت است، اعتبار و آبروی آن‌ها می‌باشد. در دین مبین اسلام نیز به حفظ آبروی دیگران اهمیت زیادی داده می‌شود. گاهی اوقات بعضی از افراد تلاش می‌کنند تا با استفاده از ابزارهای مختلف دیگران را تهدید کرده و ترس زیادی را به آن‌ها القا کنند. یکی از انواع تهدید، تهدید به آبروریزی است. قانون نیز برای حمایت از حقوق شهروندان تدابیر قانونی را برای پیشگیری و مجازات در صورت وقوع این نوع از تهدید در نظر گرفته است. در این مطلب به بررسی مجازات تهدید به آبروریزی و استفاده از یک وکیل کیفری می‌پردازیم.

نگاهی موشکافانه به مجازات تهدید به آبروریزی

یکی از مهم‌ترین حقوق همه شهروندان، حفظ اعتبار و آبروی آن‌ها است. اما در موارد زیادی شاهد هستیم که در آن افراد به دلیل حفظ آبرو و شرافت خود از حقوق قانونی خود صرف نظر کرده و پیگیری‌های حقوقی لازم را انجام نمی‌دهد. قانون نیز به منظور احقاق حقوق افراد جامعه، مواد قانونی زیادی را برای مجازات تهدید به آبروریزی اختصاص داده است.

مجازات تهدید به آبروریزی و نگاهی موشکافانه به آن

ماده 669 قانون مجازات اسلامی

یکی از مواد قانونی مرتبط با جرم تهدید به آبروریزی، ماده 669 قانون مجازات اسلامی است. به موجب این ماده، هر فردی که دیگری را به هر شکل به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی، مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدیده کند اعم از اینکه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه الی دو سال محکوم خواهد شد.

مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی چه چیزی است؟

برای اینکه بتوان جرم تهدید به آبروریزی را در دادگاه به قاضی اثبات نمود باید مدارک و شواهدی را در این رابطه ارائه کرد. با استناد به ماده 12 قانون تجارت الکترونیک اسناد و ادله اثبات دعوی می‌تواند به صورت داده‌پیام بوده و مورد بررسی قرار بگیرد. مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی با در نظر گرفتن نوع و چگونگی آن تا دو سال حبس و 74 ضربه شلاق متغیر است.

جرم هتک حرمت در ماده 16 قوانین جرایم رایانه‌ای

از طرفی امکان شکایت از فرد به دلیل هتک حرمت نیز برای شما در مراجع قانونی وجود دارد. مجازات هتک حرمت هم با استناد به ماده 16 قانون جرایم رایانه‌ای، حبس از 45 روز تا 1 سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال است.

مجازات تهدید به آبروریزی به واسطه انتشار عکس یا فیلم

یکی از ابزارهایی که افراد سودجو از آن برای تهدید به آبروریزی استفاده می‌کنند، عکس و فیلم است. طبق ماده 17 قانون جرایم رایانه‌ای افرادی که اقدام به انتشار تصویر، فیلم، صدا و یا اسرار دیگران بدون اجازه صاحب آن می‌کنند، به عنوان مجرم شناخته می‌شوند و می‌توان برای آن‌ها مجازاتی را در نظر گرفت. در شرایطی که عمل او موجبات ضرر یا هتک حرمت دیگری را فراهم کند، مجازات آن مطابق با نظر قاضی از 91 روز تا دو سال یا جریمه نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال در نظر گرفته می‌شود.

مجازات تهدید به آبروریزیذ به واسطه انتشار عکس یا فیلم

به کمک چه روش‌هایی می‌توانیم تهدید به آبروریزی را اثبات کنیم

بعد از شناخت مجازات تهدید به آبروریزی در مواد قانونی مختلف نوبت به روش‌های اثبات این اقدام مجرمانه می‌رسد. برای اینکه جرم تهدید به آبروریزی در دادگاه صالح مورد بررسی قرار گیرد، باید بتوان آن را اثبات کرد. از جمله روش‌های اثبات این جرم، صدای ضبط شده است که در محاکم قضایی به عنوان اماره (دلیل علمی) عمل می‌کند. البته صدای ضبط شده به تنهایی نمی‌تواند ادله‌ای کافی برای اثبات جرم تهدید به آبروریزی باشد. بلکه باید مدارک دیگری هم به دادگاه ارائه شود. اصولا متن پیامک یا هر نوع عکس و فیلمی که امکان ارائه آن به دادگاه وجود داشته باشد هم می‌تواند به اثبات وقوع این جرم کمک کند.

مواد قانونی مختلف تعیین مجازات تهدید به آبروریزی

مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، مجازات اسلامی فحاشی و استعمال الفاظ رکیک و توهین‌آمیز نسبت به افراد، جزای نقدی بین 20 تا 80 میلیون ریال است. همچنین مطابق همین ماده برای آبروریزی درب منزل از قبیل فحاشی در صورتی که حد قذف نباشد، فرد به 74 ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی به مبلغ یک میلیون ریال محکوم خواهد شد.

ماده 641 قانون مجازات اسلامی در رابطه با مجازات تهدید به آبروریزی می‌گوید اگر شخصی به واسطه تلفن همراه یا دستگاه‌های مخابراتی برای افراد ایجاد مزاحمت کند، در کنار اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، محکوم به یک ماه تا شش ماه حبس خواهد بود.

جمع بندی

در صورتی که فردی شما را به آبروریزی تهدید کند، مطابق قانون امکان شکایت علیه او برای شما فراهم شده است. پیش از شکایت لازم است که در خصوص چگونگی پیگیری این جرم و روند قضایی آن، اطلاعاتی داشته باشید. کارشناسان حقوقی هرمس لایرز با آگاهی از مسائل حقوقی، شما را در طول رسیدگی به مجازات تهدید به آبروریزی راهنمایی می‌کنند.

از طرفی با تشکیل جلسات دادرسی بهتر است برای شرح خواسته و ارائه دلایل خود، یک لایحه مکتوب به دادگاه ارائه کنید. تنظیم لایحه، اقدامی تخصصی است که باید حتما توسط حقوقدانان انجام شود. شما می‌توانید این اقدام مهم را به وکلای مجرب هرمس لایرز بسپارید. کارشناسان ما با آگاهی از قوانین کشور، تنظیم این لایحه را به راحتی برای شما انجام می‌دهند.

سوالات متداول

رسیدگی و شکایت به جرم تهدید به آبروریزی در فضای مجازی چگونه اتفاق می‌افتد؟

برای شکایت از این جرم می‌توانید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت کنید. رسیدگی مقدماتی به این عمل مجرمانه در دادسرا انجام و سپس برای مرحله بعدی و صدور حکم به دادگاه کیفری ارجاع می‌شود.

کدام مرجع برای رسیدگی به مجازات تهدید به آبروریزی صالح است؟

مرجع صالح برای رسیدگی به جرائم عمومی، دادگاه عمومی واقع در محل وقوع جرم است. از آنجایی که تشخیص وقوع ارکان جرم تهدید، کاری پیچیده و مستلزم بررسی‌های قانونی است، بنابراین باید پیش از طرح شکایت کیفری، ضمن مشورت با وکیل کیفری از صحت وقوع جرم تهدید اطلاع موثری پیدا کنید.

آیا تنها به دلیل ترس از فردی که می‌خواهد آبروی ما را ببرد و پتانسیل این کار را داشته باشد، می‌توانیم شکایتی را تنظیم کنیم؟

خیر صرف اینکه از کسی بترسیم تهدید به حساب نمی‌آید.

آیا اگر فرد تهدید‌کننده تقاضایی نداشته باشد، فقط به دلیل تهدید، جرمی صورت گرفته است؟

بله، خواسته شخص تهدیدکننده اهمیتی ندارد. حتی اگر هیچ درخواستی نداشته باشد باز هم شامل ماده‌های مذکور خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان