لوگو سایت

9:00 - 17:00

ساعت کاری

02128111107

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید

زمان مطالعه: 6 دقیقه

مجازات تعزیری و آشنایی با انواع و روش های آن

مجازات تعزیری و آشنایی با انواع و روش های آن

فهرست مطالب

مجازات تعزیری مطلبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. اگر بخواهیم انواع مجازاتی که امروزه در قانون در نظر گرفته می‌شود را معرفی کنیم می‌توان آنها را به دسته‌های مختلف تقسیم‌بندی کرد. دسته اول از این مجازات‌ها در واقع مجازات‌هایی هستند که در آنها شاهد انواع حدود، قصاص و دیه هستیم و معمولا این نوع مجازات‌ها بسیار سنگین هستند. نوع دیگری از مجازات جرایم مختلف که به آن مجازات تعزیری نیز گفته می‌شود که زیر مجموعه یک وکیل کیفری قرار میگیرد، مجازاتی هستند که قانون‌گذار بر اساس شرایط پرونده آنها را تصویب می‌کند و ممکن است شامل انواع مجازات مانند جریمه نقدی یا محرومیت از حقوق اجتماعی باشد.

مجازات از نوع تعزیری دارای ویژگی‌ها و شرایط زیادی است که باید حتما آنها را در نظر بگیرید. این نوع مجازات ممکن است شامل تخفیف نیز شود؛ ولی نباید فراموش کرد که برای تخفیف گرفتن حتما باید جرمی مرتکب شده باشید که شرایط تخفیف را داشته باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره مجازات از نوع تعزیری صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما هم علاقه‌مند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید مطالعه ادامه این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

آشنایی کامل با مجازات تعزیری

پیش از هر چیز اجازه دهید تا با خود مفهوم مجازات تعزیری آشنا شده و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. اگر بخواهیم مجازاتی که امروزه در قانون وجود دارند را بررسی کنیم می‌توان آنها را به چهار دسته مختلف تقسیم‌بندی کرد. هریک از آنها دارای شرایط مخصوص به خود بوده و در جرایم خاصی نیز کاربرد دارند. یکی از انواع این مجازات، مجازات تعزیری است که در آن حد تعیین نشده و فرد مجبور به پرداخت دیه یا انجام قصاص نخواهد بود.

اگر بخواهیم تعریف ساده‌تری از آن را ارائه دهیم می‌توان گفت که این نوع مجازات به طور دقیق توسط قاضی پرونده و قانون‌گذار مشخص می‌شود و ممکن است شامل موارد متعددی از جمله جریمه‌های نقدی یا محرومیت از برخی از حقوق اجتماعی باشد. یکی از مهم‌ترین مزایایی که این نوع مجازات دارد این است که در بیشتر شرایط می‌توان این نوع مجازات را به جریمه‌های نقدی تبدیل کرده و سپس آن جریمه را پرداخت کرد. بااین‌حال برای این کار نیز شرایط خاصی وجود دارد که حتما باید نسبت به این شرایط آگاه شوید.

مجازات تعزیری آشنایی کامل با آن

کدام جرایم شامل مجازات های تعزیری خواهند بود؟

یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است در خصوص مجازات تعزیری برای شما هم به وجود آمده باشد این است که کدام جرایم شامل این مجازات هستند؟ آشنایی با جرایم تعزیری به شما کمک می‌کند تا بتوانید به شکل بهتری مجازات از نوع تعزیری را بشناسید. در قانون اسلامی برای برخی از انواع جرایم مجازات‌هایی مانند حد و … در نظر گرفته شده است؛ ولی با پیشرفت جوامع شکل‌های جدیدی از جرایم شکل‌گرفته‌اند که برای آنها باید قوانین جدیدی در نظر گرفته شود.

این نوع جرایم جز جرایم تعزیری به شمار می‌آیند که برای تعیین مجازات برای آنها از مجازات تعزیری استفاده می‌شود. از طرف دیگر برخی از فعالیت‌ها در شرع و اسلام حرام نامیده شده‌اند؛ ولی هیچ‌گونه مجازاتی برای آنها در نظر گرفته نشده است. این فعالیت‌ها نیز شامل جرایم تعزیری به شمار می‌آیند که مجازات از نوع تعزیری برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

پس اگر قصد داشته باشیم تعریف کلی از جرایم تعزیری را به شما ارائه دهیم می‌توان گفت که این جرایم، جرایمی هستند که در شرع برای آنها مجازاتی در نظر گرفته نشده و به همین علت نیز باتوجه‌به وضعیت جامعه برای آنها مجازاتی در نظر گرفته می‌شود.

آشنایی با انواع مجازات تعزیری

مجازات تعزیری دارای انواع مختلفی است که آشنایی با انواع آن می‌تواند برای شما مفید و سودمند باشد. اگر بخواهیم انواع این مجازات‌ها را معرفی کنیم می‌توان آنها را به هشت دسته مختلف تقسیم‌بندی کرد که از درجه یک تا هشت نام‌گذاری شده‌اند. مجازات درجه یک بیش از 25 سال حبس به همراه دارد که گاهی اوقات ممکن است با جزای نقدی و مصادره کل اموال شخص نیز همراه شود. زمانی که شخص مرتکب جرایم تعزیری درجه‌دو می‌شود جرم او معمولا بین 15 تا 25 سال حبس خواهد بود.

در مجازات‌های تعزیری درجه سه و چهار به ترتیب می‌توانیم مجازات‌هایی بین 10 تا 15 سال و 5 تا 10 سال حبس را مشاهده کنیم که مجازات‌های سنگینی نیز به شمار می‌آیند. همین میزان مجازات وقتی وارد جرایم تعزیری درجه پنج می‌شویم به جریمه نقدی بین 80 تا 180 میلیون ریال یا محرومیت از حقوق اجتماعی بین 5 تا 15 سال کاهش پیدا می‌کند. افرادی که مجازات درجه 6 برای آنها در نظر گرفته می‌شود باید معمولا بین 6 ماه تا 2 سال حبس یا موارد مشابه این مجازات را تجربه خواهند کرد.

در مجازات درجه هفت شاهد 3 ماه تا 6 ماه حبس و در مجازات درجه هشت نیز حداکثر 3 ماه حبس را مشاهده می‌کنیم.

مجازات تعزیری و انواع آن

چه عواملی روی صدور مجازات تعزیری اثرگذار هستند؟

زمانی که صحبت از مجازات تعزیری می‌شود احتمالا این سوال به ذهن می‌رسد که چه عواملی می‌توانند روی صدور این مجازات برای جرایم مختلف تاثیرگذار باشند؟ پاسخ‌دادن به این سوال نیازمند کمی دقت است و به همین علت نیز ما در این بخش قصد داریم تمامی عوامل حقوقی موثر روی این مجازات را بررسی کنیم. یکی از مهم‌ترین عواملی که روی صدور این مجازات برای جرایم اثرگذار است انگیزه‌ای است که شخص در زمان مرتکب شدن جرم داشته است. ‌‌‌

یکی دیگر از عوامل بسیار مهمی که می‌تواند به طور مستقیم روی صدور این نوع مجازات اثرگذار باشد شیوه ارتکاب جرم است. این که شخص به چه شکل و با چه روشی یک جرم را مرتکب شده است از اهمیت زیادی در مجازاتی که برای او تعیین می‌شود برخوردار است. در برخی از پرونده‌های حقوقی که امروزه وجود دارند اقداماتی که شخص پس از ارتکاب جرم انجام می‌دهد نیز برای تعیین مجازات از نوع تعزیری از اهمیت زیادی برخوردار است.

چه عواملی روی تخفیف مجازات تعزیری اثرگذار هستند؟

در بخش‌های قبلی درباره این موضوع صحبت کردیم که مجازات تعزیری مجازاتی است که می‌توان برای آن تخفیف‌هایی را نیز در نظر گرفت که این تخفیف‌ها کاملا به نظر قاضی پرونده بستگی دارد. حال ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که چه عواملی روی این تخفیف‌ها اثرگذار هستند؟ چه عواملی می‌توانند باعث شوند تا قاضی پرونده تخفیفی را برای این مجازات‌ها در نظر بگیرد؟ یکی از مهم‌ترین این عوامل این است که شاکی پرونده شما گذشت کند.

درصورتی‌که حسن سابقه داشته باشید و قاضی پرونده تشخیص دهد نسبت به جرمی که انجام داده‌اید پشیمان هستید این شانس برای شما وجود دارد که شامل تخفیف مجازات شوید. از طرف دیگر برخی از مجرمین دارای شرایط خاصی هستند. مثلا ممکن است آنها بیماری خاصی داشته باشند یا این‌که از کهولت سن رنج ببرند. در چنین شرایطی نیز معمولا قاضی پرونده تخفیف‌هایی را برای مجازات در نظر می‌گیرد تا شرایط ساده‌تری را فراهم کند.

از دیگر عوامل موثر روی این زمینه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که شما با مراجع قضایی در راستای دستگیری مجرمان دیگر یا همکارانی که داشته‌اید همکاری کنید.

مجازات تعزیری تخفیفات در نظر گرفته برای آن

اهمیت استفاده از خدمات یک وکیل در مجازات تعزیری

در بخش‌های قبلی به این موضوع اشاره کردیم که جرم مجازات تعزیری باید به‌دقت در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد و مدارک زیادی برای اثبات آن موردنیاز است. از طرف دیگر برای این‌‎که شامل مشمول تخفیف این نوع مجازات شوید نیز باید مراحل مختلفی را طی کنید که از نظر حقوقی بسیاری از افراد آگاهی و دانش کافی در این زمینه ندارند. همین مسئله نیز باعث می‌شود تا شما نیاز شدیدی به یک وکیل کارکشته و باتجربه در این زمینه داشته باشید.

چنین وکیلی می‌تواند به شما کمک کند تا مراحل مربوط به اثبات جرم و درنظرگرفتن مجازات تعزیری برای آن را به‌خوبی طی کرده و بتوانید از حقوق خود به بهترین شکل ممکن در دادگاه دفاع کنید. از طرف دیگر درصورتی‌که شما مرتکب جرمی شده‌اید و مجازاتی از نوع تعزیری برای آن در دادگاه در نظر گرفته شده است با کمک یک وکیل خوب و باتجربه شما می‌توانید تخفیف‌های خوبی را برای مجازات خود بگیرید و به‌این‌ترتیب شرایط بهتری برای گذراندن مجازات خود داشته باشید.

نتیجه‌گیری

مجازات از نوع تعزیری نوعی مجازات است که برای برخی از جرایم خاص که در شرع برای آنها مجازاتی در نظر گرفته نشده است اختصاص پیدا می‌کند. این نوع مجازات را می‌توان در هشت درجه مختلف تقسیم‌بندی کرد که هریک شامل جریمه‌های مختلفی هستند. یکی از مهم‌ترین مزایای مجازات از نوع تعزیری این است که شما می‌توانید برای آن تخفیف‌های خوبی را از قاضی پرونده بگیرید که به طی‌کردن مجازات کمک شایانی می‌کند. بااین‌حال بدون کمک‌گرفتن از یک وکیل خوب و باتجربه معمولا به‌سختی می‌توان این کار را انجام داد.

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که برای مجازات تعزیری خود به دنبال یک وکیل خوب و باتجربه هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از خدمات موسسه حقوقی ما نیز در این زمینه استفاده کنید. با استفاده از این خدمات شما می‌توانید با کمترین هزینه ممکن بهترین وکلا را برای پرونده‌های جرایم تعزیری خود استخدام کرده و از خدمات آنها برای به نتیجه رساندن پرونده حقوقی که دارید استفاده کنید. خدمات موسسه ما هم به‌صورت آنلاین و هم به‌صورت حضوری در اختیار شما قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان