لوگو سایت

9:00 - 17:00

ساعت کاری

02128111107

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید

زمان مطالعه: 9 دقیقه
همه چیز درباره الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب

همه چیز درباره الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب

همه چیز درباره الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب

همه چیز درباره الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب

فهرست مطالب

یکی از مدارک لازم برای ورود به عرصۀ بازار، پروانه کسب است. صدور این جواز و ابطال آن شرایطی دارد. در مواردی که شرایط لازم فراهم نباشند، جواز کسب ابطال می‌شود. با انجام برخی اقدامات می‌توان جواز باطل‌شده را بازگرداند. به این منظور لازم است دادخواستی تنظیم و به مراکز مربوطه تقدیم شود. در این مقاله به الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب می‌پردازیم. اگر به دنبال اعتراض به جواز باطل‌شده هستید یا دوست دارید در این باره بیشتر بدانید، به یک وکیل دیوان عدالت اداری نیاز دارید که در این مطلب درباره آن و نحوه اجرای ان توضیحاتی ارائه میکنیم.

پروانه کسب

پروانه کسب سندی است که به‌منظور آغاز کسب‌وکار و حرفه صادر می‌شود. این سند برای هرگونه کسب‌وکار و حرفه، برای فرد با محل یا وسیلۀ کسب معین تنظیم می‌شود. پروانه کسب هم برای کسب‌وکارهای موقت و هم برای کارهای دائم صادر می‌شود. منظور از کار موقت، کسب‌وکاری است که برای مدت یک سال ادامه داشته باشد.

صدور پروانه کسب در چه مراکزی انجام می‌شود؟

برای صدور جواز کسب لازم است به مرکز صنف موردنظر مراجعه کرد. صدور جواز پس از موافقت صنف و انجام مراحل بعدی به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود. جواز کسب تا پانزده روز پس از بررسی مدارک متقاضی صادر می‌شود.

پروانه کسب به چه دلایلی باطل می‌شود؟

پروانه کسب به دلایل گوناگونی باطل می‌شود. معمولاً علت ابطال جواز کسب، تخلف صاحب جواز است. تخلف به شکل‌های مختلفی ممکن است صورت گیرد. از دلایل رایج ابطال پروانه کسب می‌توان به عدم رعایت موارد بهداشتی، عدم پرداخت حق عضویت در اتحادیه، نداشتن فعالیت تا شش ماه و عدم رعایت قوانین صنف اشاره کرد. علاوه بر موارد گفته شده شرایط دیگری نیز باعث ابطال پروانه می‌شوند. از مهم‌ترین این شرایط می‌توان به فوت صاحب پروانه و یا تغییر شغل وی اشاره کرد.

مدارک لازم برای صدور جواز کسب

مهم‌ترین مدارکی که برای الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب لازم هستند عبارت‌اند از:

  • شناسنامه و کارت ملی (اتباع خارجی  به گذرنامه و پروانه کار نیاز خواهند داشت).
  • عکس پرسنلی
  • کارت پایان خدمت: چنانچه فرد معاف شده، ارائۀ سند معافیت الزامی است. چنانچه معافیت از نوع تحصیلی باشد گواهی اشتغال به تحصیل نیز نیاز خواهد بود.
  • گواهی صلاحیت از نیروی انتظامی: این گواهی برای صدور تمام پروانه‌های کسب ضروری نیست.
  • گواهی امور مالیاتی: این گواهی نشان می‌دهد متقاضی پروندۀ مالیاتی تشکیل داده است. گواهی یادشده برای نشان‌دادن تسویه‌حساب مالیاتی و پرداخت بدهی‌های احتمالی نیز به کار می‌برد.
  • سند مالکیت منافع: اجاره‌نامه، سند رهن، سند مشارکت، قراردادهای منعقدشده برای آغاز کسب‌وکار، مبایعه‌نامه و… .
  • گواهی عدم اعتیاد از وزارت بهداشت و درمان
  • پروانۀ تخصصی یا فنی یا مدرک دانشگاهی مربوط (برای برخی مشاغل)
  • گواهی صلاحیت بهداشتی و کارت معاینه پزشکی: این سند برای صنوفی لازم است که در مادۀ 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی مشخص شده‌اند. سند یادشده برای کسب‌وکارهایی ضروری است که به ارائۀ خدمات بهداشتی، آرایشی، و محصولات خوردنی و آشامیدنی مشغول هستند.
  • گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی لازم: این مدرک به کسب‌وکار موردنظر و دستورالعمل آموزش و صنف موردنظر بستگی دارد.
یک نمونه جواز کسب

مراحل صدور جواز کسب

مادۀ سوم از آیین‌نامة اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب به مراحل اخذ این سند می‌پردازد. مراحل گفته‌شده به شرح زیر هستند:

  • مراجعه به مرکز صنف موردنظر و ثبت تقاضای صدور جواز کسب: در این مرحله کد رهگیری برای متقاضی صادر می‌شود. به‌خاطر سپردن این کد ضروری است. پس از ثبت درخواست حداکثر تا پانزده روز پاسخ درخواست مشخص می‌شود. درصورتی‌که با درخواست متقاضی موافقت شود، ممکن است پاسخی به وی ابلاغ نشود.
  • پس از پذیرش درخواست متقاضی، استعلام‌های لازم را صادر می‌کند. این مرحله نیز ممکن است تا پانزده روز طول بکشد.
  • متقاضی باید مدارک خواسته‌شده را از طریق سامانۀ اصناف برای مرجع صادرکنندۀ جواز ارسال کند.
  • مرجع صادرکننده حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک، پروانه کسب را صادر می‌کند.

اعتراض به ابطال جواز کسب

چنانچه پروانه کسبی بی‌دلیل باطل شده باشد یا دلیل ابطال جواز، رفع شده باشد متقاضی می‌تواند به ابطال جواز اعتراض کند. به این منظور لازم است به اتحادیه‌ای که جواز را باطل کرده است مراجعه و دادخواستی تنظیم شود. در بسیاری از موارد، با رفع دلیل ابطال، پروانه مجدد صادر می‌شود. برای آگاهی از مراحل الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب به بخش بعدی مقاله مراجعه کنید.

افتتاح هر نوع فروشگاهی به جواز کسب نیاز دارد.

چگونه به ابطال جواز کسب اعتراض کنیم؟

فرد به‌منظور اعتراض به ابطال جواز کسب باید به اتحادیۀ باطل کننده مراجعه کند. پس از ثبت دادخواست در اتحادیۀ موردنظر، اتحادیه با بررسی اسناد متقاضی، نتیجۀ اعتراض را به وی ابلاغ می‌کند. چنانچه اتحادیه با دادخواست متقاضی موافقت نکرد می‌توان مراتب امر را از صنف موردنظر پیگیری کرد. مرکز صنف پس از بررسی مدارک متقاضی نظر خود را اعلام می‌کند.

اگر متقاضی به رأی مرکز صنف نیز اعتراض داشته باشد می‌تواند اعتراض خود را از طریق کمیسیون نظارت اداره صنعت، معدن و تجارت پیگیری کند. در این صورت پروندۀ موردنظر در دیوان عدالت اداری، تشکیل می‌شود. متقاضی باید مدارک لازم را به ادارۀ یادشده تحویل دهد و تا صدور رأی نهایی صبر کند.

صدور جواز کسب چقدر طول می‌کشد؟

زمان صدور جواز کسب به شرایط متقاضی و وضعیت مدارک وی بستگی دارد. معمولاً جواز کسب را می‌توان ظرف چند ماه دریافت کرد. پیگیری جواز باطل‌شده نیز به دلیل ابطال بستگی دارد. در برخی موارد ظرف چند هفته می‌توان جواز مجدد دریافت کرد.

در مواردی ممکن است پرونده به پیگیری‌های بیشتری نیاز داشته باشد. در این صورت صدور مجدد جواز از چند ماه تا یک سال طول خواهد کشید. در مورد پرونده‌های پیچیده‌تر زمان بیشتری لازم است. الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب در این‌گونه پرونده‌ها ممکن است از یک سال هم بیشتر طول بکشد.

جواز کسب مهم‌ترین سند قانونی لازم برای ایجاد کسب‌وکار است.

وکیل الزام به صدور و اعتراض به ابطال جواز کسب

بهتر است برای الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب از کمک یک وکیل استفاده شود. وکیلانی که در پرونده‌های مالی فعالیت می‌کنند برای این امر انتخاب خوبی خواهند بود. ازآنجایی‌که وکیلان با ساختار قضایی کشور و پیچیدگی‌های آن آشنایی دارند می‌توانند امور قضایی را بادقت بیشتری انجام دهند.

وکیل الزام به اعتراض به ابطال پروانه کسب می‌تواند با دریافت وکالت کامل از موکل خود، پرونده را به‌تنهایی حل کند؛ به همین دلیل اگر فرصت کافی در اختیار ندارید می‌توانید پروندۀ را به وکیل خود بسپارید و در وقت خود صرفه‌جویی کنید.

چنانچه کسب‌وکار موردنظر بزرگ است و کسب جواز دوباره دشوار است، بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید. در برخی از پرونده‌ها ممکن است نداشتن وکیل باعث واردشدن زیان اقتصادی شود. اگر پرونده‌تان از پرونده‌های مالی بغرنج و پیچیده است بهتر است ابتدا با یک وکیل باتجربه مشورت کنید. وکیلان معمولاً به اطلاعات دست‌اول  و مراجع قدرتمند دسترسی دارند و می‌توانند حل پرونده را برایتان آسان‌تر کنند.

توصیه می‌کنیم در انتخاب وکیل خود دقت لازم را به کار ببرید تا متحمل زیان نشوید. یک وکیل ناآگاه ممکن است شانس پیروزی پرونده را کاهش دهد و زیان‌های اقتصادی زیادی را به موکل خود تحمیل کند. در ادامه به انتخاب بهترین وکیل الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب می‌پردازیم.

جواز کسب برای مشاغل مربوط به پوشاک ضروری است.

بهترین وکیل اعتراض به ابطال جواز کسب

بهترین وکیل، وکیلی بوده که دارای سواد، دانش و مهارت لازم است. همچنین از قابلیت اعتماد بالایی برخوردار است. چیزی که باعث برتری یک وکیل نسبت به دیگر وکلا می‌شود، مهارت و اخلاق حرفه‌ای او است. شناخت و انتخاب وکیل الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب می‌تواند با بررسی مدارک و تجارب وکیل موردنظر انجام شود. مدارک بسیاری از وکیلان را می‌توان با جستجو در مراجع معتبر حقوقی بررسی کرد.

یکی از مواردی که وکیلان مجرب را از سایر وکلا جدا می‌سازد، تجربۀ موفق است. بهتر است وکیلی را انتخاب کنید که در حوزۀ موردنظر شما تجربۀ کافی دارد. ممکن است وکیلی مهارت زیادی داشته باشد اما در حوزۀ کسب و اعتراض به ابطال جواز کسب کم‌تجربه باشد. توصیه می‌کنیم هنگام انتخاب وکیل به تجربیات وی توجه کافی داشته باشید.

تجربۀ کافی یکی از خصوصیات وکلای ماهر است؛ اما لازم به ذکر است که تجربه همه چیز نیست. دانش و مهارت کافی از تجربه هم مهم‌تر هستند. وکیلی که سواد و مهارت کافی ندارد از عهدۀ حل پرونده‌های دشوار برنمی‌آید و زیان‌های اقتصادی و غیراقتصادی را به موکل خود تحمیل می‌کند. یکی دیگر از خصوصیات بهترین وکیل، پایبندی به اصول اخلاق حرفه‌ای است. وکیل خوب، دلسوز است و موکل می‌تواند به‌راحتی به وی اعتماد کند. برای تشخیص بهترین وکیل بهتر است با فردی آگاه مشورت کنید.

تمام مشاغل حوزۀ اغذیه نیاز به اخذ پروانه کسب دارند.

نکاتی در مورد انتخاب وکیل الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب

ازآنجایی‌که انتخاب نادرست وکیل شانس پیروزی در دعاوی را کاهش می‌دهد لازم است در انتخاب وکیل خوب، دقت لازم به خرج داده شود. همان‌طور که گفته شد آنچه در انتخاب بهترین وکیل اهمیت دارد دانش و مهارت وی است و نه عناوین و القاب وی؛ به همین دلیل لازم است در انتخاب وکیل الزام به صدور و یا اعتراض به ابطال پروانه کسب دقت کنید تا در دام فریب عناوین و تبلیغات گرفتار نشوید.

یکی از راه‌هایی که به انتخاب وکیل مناسب کمک می‌کند بررسی رزومۀ وکیل است. به این منظور می‌توانید نام وکیل موردنظر را در اینترنت و سامانه وکلا جستجو کنید. بررسی مدرک تحصیلی و دانشگاه فارغ‌التحصیلی وکیل هم می‌تواند در مورد مدرک وی و اعتبار مدرک نکاتی را به شما نشان دهد.

توصیه می‌کنیم در انتخاب وکیل خود با یک منبع آگاه مشورت کنید. در غیر این صورت ممکن است با انتخاب نادرست وکیل به مشکل بربخورید. اگر برای انتخاب وکیل الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب نیاز به کمک دارید می‌توانید با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما آمادۀ ارائۀ مشاوره و پاسخگویی به پرسش‌های شما هستند.

آیا داشتن وکیل برای صدور یا اعتراض به ابطال جواز کسب اجباری است؟

خیر. این امر کاملاً به شما و شرایط خاص پرونده‌تان بستگی دارد. اگر وقت کافی دارید و با مراحل کار آشنا هستید می‌توانید بدون وکیل پرونده‌تان را حل کنید. بااین‌حال لازم به ذکر است وجود وکیل شانس موفقیت در حل پرونده را افزایش می‌دهد.

چنانچه با هزینۀ آن مشکلی ندارید توصیه می‌کنیم برای الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب با یک وکیل ماهر مشورت کنید. در برخی موارد ممکن است ابطال جواز به دلایلی صورت بگیرد که رفع آن دشوار باشد. در این موارد، کمک‌گرفتن از یک وکیل متبحر اجتناب‌ناپذیر است.

تأسیس سالن آرایش بدون اخذ جواز کسب امکان‌پذیر نیست.

حق‌الوکالۀ وکیل اعتراض به ابطال جواز کسب چقدر است؟

مبلغ حق‌الوکاله کاملاً به نظر وکیل و توافق بین وکیل و موکل بستگی دارد. میزان حق‌الوکاله تابع شرایط خاص پرونده است؛ به همین دلیل نمی‌توان مبلغی واحد برای تمام پرونده‌ها تعیین کرد. معمولاً در پرونده‌های مالی بین 5 تا 10 درصد پرونده به‌عنوان مبلغ حق‌الوکاله تعیین می‌شود.

معمولاً در آغاز تشکیل پرونده، متقاضی پس از مراجعه به دفتر وکیل، شرایط و وضعیت پرونده را توضیح می‌دهد. سپس وکیل موردنظر حق‌الوکالۀ پیشنهادی را بیان می‌کند. درصورتی‌که طرفین به توافق برسند و قرارداد وکالت منعقد شود، مبلغ مورد توافق از نظر قانونی کاملاً معتبر خواهد بود.

پرداخت حق‌الوکاله در بسیاری از پرونده‌ها در دو قسط انجام می‌شود. قسط اول هنگام تشکیل پرونده پرداخت می‌شود و قسط دوم را معمولاً پس از به سرانجام رسیدن پرونده اخذ می‌کنند. درصورتی‌که وکیل موافقت کند امکان افزایش تعداد اقساط نیز وجود دارد. میزان حق‌الوکالۀ مصوب در سال جاری از قرار زیر است:

نوع پروندهمیزان حق‌الوکاله
پرونده‌ها و دعاوی مالیبین 3 تا 8 درصد بهای پرونده
پرونده‌های غیرمالیبین 4 تا 300 میلیون ریال

سایر نکات در مورد صدور یا ابطال جواز کسب

  • داشتن تابعیت جمهوری اسلامی برای صدور جواز کسب الزامی است. اتباع خارجی لازم است پروانه کار و پروانه اقامت (از وزارت کشور) را ارائه دهند.
  • پروانه کسب برای دارندگان سوءپیشینه صادر نمی‌شود. افرادی که سوءپیشینه دارند، ولی تاریخ آن به اتمام رسیده است، می‌توانند پس از اقدام برای پاک‌کردن سوء پیشینۀ خود جهت دریافت جواز درخواست دهند.
  • چنانچه متقاضی الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب شرایط لازم برای صدور جواز را نداشته باشد، حضور یک فرد شاغل واجد شرایط در واحد موردنظر کفایت می‌کند. فرد شاغل لازم است پروانه تخصصی داشته باشد. در این صورت متقاضی می‌تواند پروانه کسب مشروط دریافت کند.
  • داشتن بدهی مالیاتی مانع صدور جواز است. برای دریافت جواز کسب لازم است بدهی‌های مالیاتی تسویه شود.
  • حداقل سن برای صدور جواز کسب، 18 سال است. جواز کسب برای سنین پایین‌تر از سن قانونی صادر نمی‌شود.

جمع‌بندی

پروانه کسب مهم‌ترین سندی بوده که برای راه‌اندازی کسب‌وکار لازم است. برای دریافت پروانه کسب متقاضی لازم است به مراکز اصناف مراجعه و درخواست خود را ثبت کند. برای صدور این سند به مدارکی از قبیل مدارک شناسنامه‌ای، عکس، گواهی امور مالیاتی، گواهی صلاحیت از نیروی انتظامی، کارت پایان خدمت و گواهی معافیت و اشتغال به تحصیل نیاز است.

الزام به صدور و اعتراض به ابطال پروانه کسب با کمک یک وکیل، به‌سادگی انجام می‌شود. شما می‌توانید برای انتخاب بهترین وکیل برای پروندۀ خود با ما در ارتباط باشید. وکیلان و کارشناسان ما آمادۀ ارائۀ مشاوره در خصوص پرونده‌های شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان